10 oktober 2009

härma inte deras "grej"

åt en falafel igår på mitt favorithak, den lilla lådan på karlskronaplan. läste metro samtidigt och förundrades över en helsida om matchen mellan danmark och sverige ikväll. rubriken var "danskjävlar" och hela artikeln gick ut på att spy galla över vårt lilla grannland i väst. det fanns bl.a. en lista med tio anledningar till varför danmark är sämre än sverige. jag minns inte ordagrant men det var bl.a. att sverige är bättre på hockey, att danska språket är skitfult (det låter som att dom pratar med en hand i munnen), danskar är fula, dom gör dålig musik, dom klär sig fult (ligger sju år efter oss i modet) och dom bryr sig om vad som händer i sverige vilket man tyckte var "lillebrorskomplex" och fnös föraktfullt åt. alltså okej om man vill skoja om danskar men ha för fan lite finess. det här var inte ens roligt. mer rasistiskt. och det är ju danskarnas grej, att va rassar. taskigt av metro att försöka själa deras "grej".

kom på ytterligare en mening som är populär just nu:
inga konstigheter

används ironiskt och gärna under bilder på facebook. t.ex. ett foto taget på natten där man ser ett par människoben sticka fram ur en container. "inga konstigheter"

har ätit på konsthallen med emma och bebis. deras mat är konstig. god men främmande. känns som man är i tjeckien. surkål och färglös korv, blomkålssallad och en ungsbakad sak som verkade gjord på pumpa och polenta med chevré och hasselnötter ovanpå. märkligt. inte äckligt men inte särskilt gott heller. det fanns mannagrynsgröt också. och en miljard bebisar. men dom ingick inte i buffén.
s n å l t

nu ska jag bajsa sen springa

/w

1 Comments:

Anonymous Kirsebergare said...

Är ganska trött på att alla säger "klockrent" hit och dit om det mesta. T.ex "De där byxorna är klockrena". Klart att en stolpträff eller en smocka kan ses som klockrena men överanvändningen och att det tappat nästan all sin ursprungliga betydelse får mig bara att bli irriterad när folk använder uttrycket. Så där, nu fick jag det ur mig.

11:17 em  

Skicka en kommentar

<< Home