30 september 2009

det finns dom som heter Madlén

borde glutta manus, skriva skämt, fila timing. men orkar inte. gick ganska bra idag, fast ingen stor komik uppstod. jag åt bulk och alger och omega3-kapslar och det borde blivit roligt men det blev liksom inte det. jag höll på att kräkas helt i onödan. känns jävligt dumt. vilken skratthora man är. jag bara: kolla på mig! jag drar ner byxorna och äter fiskmat, vilken tok jag är! kul va? kul va? va? vaaa?
nä.
men man lär sig. jag lär mig jättemycket. jag lär mig att det är väldigt svårt att vara rolig och trovärdig och avslappnad och "gå igenom rutan".
gud vad neggig jag är.
kollar på idol och förundras över hur självsäkra alla är. det måste vara en generationsgrej. eller har ALLA slutat med jante? är jag den enda som fortfarande tror att man blir mer omtyckt om man lägger sig på mage i en gyttjepöl och säger "ha inga förväntningar på mig. ni blir bara besvikna"?

jag är inte bara tummen ner. jag håller humöret upp på jobbet och i privatsamtal och även när okända ringer och vill nåt. så jag behöver få ur mig min svarta sörja nånstans. och det blir här.

imorgonkväll ska jag gå på p3s humorgala. en viss person ska roa. och sen ska vi gå hem ihop. mums.

/W

29 september 2009

jesus josef maria och jag

hm. om det inte gått bra idag på inspelningen hade jag skrivit att du har rätt, du som säger att jag nog borde syssla med nåt annat. nåt som inte är så exponerande. men. idag gick det bra. idag var jag stämd. jag var i form. jag var en virtuos. jag var ett mästerverk. jag var. näää. men jag hade roligt. och gud i himmelen vad jag har längtat efter det.
köpte en kappa idag. den försöker se ut som en favoritkappa som man haft på landet i flera år. och lyckas. tackar vi för.
köpte även benvärmare som försöker se ut som såna som hororna i egon schieles tavlor har. lyckas sådär. gnäller vi lite över.
köpte även hårklämmor. aprikosa fjärilar och turkosa leopardmönstrade. dom är till anneli. hon matchar sina kläder överdrivet väl. har hon turkos tröja har hon turkost armband, halsband, strumpor och hårklämma. och ögonskugga. och gärna en liten turkos dingeldangel på väskan.
värst vad alla vill vara tuffa förresten. till och med kappahl svämmar över av riviga plagg i ormskinn och lack och med nitar. jag blir genast töntigt anti, ska börja bära 60-tals klännigar med gula och oranga blommor på. men det blir liksom skrattretande när till och med paraplyerna är leopardmönstrade. okej att det är djurtema på modet, men bli då inspirerade av fler än tre djur. gör en tröja av fejk-grisskinn. rosa med små strån. gör en kjol av hön-fjädrar. en stickad kameltröja med garnpucklar på ryggen. spenar på blusen. ludna byxor av rävpäls. näbb-färgade halsdukar. långa känguru-skor. jag kan hålla på i all evighet.
men det orkar jag inte. och inte ni heller. vi vet ju ändå alla att det är en skräpig idé från början till slut. kameltröja med pucklar. kom igen va.
puss på er.


sov lugnt

24 september 2009

kiss my butt

vilken dag. grät innan frukost, spexade innan lunch, hade krissamtal klockan tolv, sprang på min gamla stora kärlek klockan ett (utklädd), spottade i nävarna och strök bak öronen på eftermiddagen och cyklade hem från svt halv sju med en övervägande positiv känsla i kroppen.
nu är jag trött och kaxig. jag säger:
kyss mig där bak


/W

22 september 2009

it's late and you have a lot to do

make it work

jag tar mig i kragen och kavlar upp ärmarna.
det här är min serie. råttorna lämnar skeppet men jag surrar fast mig i rodret.

jag tror på mig
i go


/w

21 september 2009

mycket gråt nu

klockan är nio och jag måste cykla till jägersro och maila ett avsnitt till gud.

mitt liv
mitt verkligen liv
kan inte fortsätta så här

idag fyller min syrra 30. hon har kris. när hon var på yoga såg hon en skylt där det stod:
if you need more love - love yourself more.
hahaha. gråt.

/W

20 september 2009

äkta

jag är kär men han är inte här. efter sex månader tar förälskelsen slut, så i december är det över. vi passar på att skicka banala sms till varandra så länge psykosen varar. jag: jag saknar dig lika mycket som det här rimmet saknar ett rim. han: jag frågade ett orakel vem som var bäst i världen och det var tydligen du! jag blev inte ens arg över att det inte var jag. så kär är jag i dig.

svingulligt.

/W

negativt tänkande

tänkte att jag skulle klä ut mig och åka till köpenhamn ikväll. ensam i ängslig rock-stil. köra lite method-acting. men jag satt på svt och kliade mig i håret istället. skrev klart ett avsnitt. nu är det bara sju kvar. tur att vi inte börjar spela in förrän om en vecka.

gråt.


/W

19 september 2009

får inte nog av mig själv på internet

do you love me?
yes
love me more

har färgat håret. höll på att inte bli av för jag försov mig. frisören ringde och frågade var jag höll hus. jag sov för jag hade varit på efterfest hela natten. håret blev hur som helst brunt. kan inte bestämma mig om jag är ledsen för att det inte blev fulare eller glad för att det inte blev jättefult. håret är till en karaktär. det är kul med fula karaktärer. om jag var fulare hade jag varit roligare. om nån inte tycker att jag är rolig kommer jag att skylla på håret.
nu känns det bättre.

/W