28 april 2006

Harry Trötter

Måste ut i solen! Hans och jag har städat hela hemmet gruvligt grundligt. Väldigt tillfredsställande. Ikväll kommer Einsteins hit, vi ska dricka vin och prata föreställning. Imorgon är det först open jam på Inkonst och sen fest i aktivitetshuset och på måndag ska jag vara med i en film. Min jobbsituation börjar ordna upp sig. Jag har fått mer jobb på cirkusskolan och en hel del dagar på kallbadhuset. När jag var tio köpte jag ett litet plakat på Emmaus som jag satte upp ovanför min säng. På plakatet stod det:
Livet är inte bara en lek
-det är en dans på rosor också
Egentligen är det ett äckel-käckt budskap fast just idag känns livet faktiskt jävligt käckt.
I övrigt vill jag bara dela med mig av den här bilden:


Nu:
ut tut ut!!!!!!1
(hähä wink wink)
Wendelään

26 april 2006

Haj!

Jag har betett mig som en gammal tant och beställt dammsugarpåsar på postorder! Dom har kommit idag så jag ska snart gå och hämta dem. Pirr!!!

Affischen till min och Jakes senaste film är klar. Visst blev den fin?!



















I den här filmen spelar jag mördare. Det var kul men lite läskigt. Jag var så ond! Affischen är snygg även om jag blev sådär. Jag ser lite väl sur ut...



















Den här bilden togs när jag var på hellikoptersemester i Norge. Det var spännande att se en späckhuggare på så nära håll. Men ni kan tro att jag höll hårt i repstegen!




Kom ihåg att livet är en fest - och du är bjuden! Medtag egen dryck. Klädsel: minst ett löv.

Hejs!

Din Wen

24 april 2006

"en dirigent snubblar på en freestyle" /Olle

jag har jobbat som cirkuslärare idag. Världens mest tacksamma jobb. skolbarn får besöka barnens scen i folkets park och stimma och leka på lektionstid. vi är liksom hjältar som räddar dem från två timmar oä. efter lektionen fick jag skriva ca 1 dussin autografer. *myser*
Vi lär dem jonglera med bollar och ringar och dukar och de får snurra tallrikar på pinnar och gå på klot. Och får vi tid över tar vi fram en lina och sen får alla snorta den, hä-hä, vi brukar köra lite parakro också. Jag ska jobba igen imorgon. *myser deluxe*
Helgen var normalspeciell. Jag blev full på en inflyttningsfest och dansade till underbar musik som jag själv satt på. Det var police och steve miller band och fanny pack och the go! team och mariah carey och den där hiten av gnarls barkley. Jag tänkte köpa en ballongvisp som present till den nya lägenheten men alla pengar var slut. Så han fick min favoritmusik istället.
Jag läste om Kristina Lugn i sydsvenskan. Hon har gett ut sina samlade dikter. Ibland är hon så jälva bra. När hon skriver såhär:

"Jag är en fri människa.

Det har jag alltid vetat

och aldrig förstått."

BRA SKIT!!!!

Off I go.

/We

20 april 2006

"guns och gaming hör ihop, det vet alla" /Roger

Mina bästa dataspel:

*Puzzle-league (på gbm)
Arrangera stigande brickor. Gör dig galen. På ett bra sätt.

* Zelda (oracle of ages på gbc)
Liten alv slåss mot det onda. Kan vara tröttsamt när man kör fast. Fin musik. Fungerar utmärkt som en "grej" som par kan "göra ihop".

* Tetris (både på gb och tetris dx)
Placera fallande brickor. No comment. (spelet rular 4ever)

* Jeweldrops (gbm)
Placera fallande brickor genom att matcha färger. Mer beroendeframkallande än snus. Diamanter i fina färger, tillfredsställande ljudeffekter. Blir lätt viktigare än B-uppsatser.

* Kosmonaut (PC)
Kör en bil i rymden. Fin grafik, lagom svårt, men kommentarerna när man misslyckas tär på självkänslan: "Försöker du fortfarande köra under banan?"

* Arkanoid (PC)
Studsa bollar på en paddel. Finns i massvis med olika varianter. Kul men lite hjärndött.

Andra spel som jag gillar men inte spelat så mycket är Wario ware på gba. Det är roligt dels för att det är tramsigt men också för att man får träna på att handla först och tänka sen. (t.ex. ska man föra en tråd genom en nål och fånga en brödskiva som hoppar upp ur en brödrost, allt på jättekort tid). En annan favorit är metal slug 3. Man är en soldat i krig som bl.a. spyr blod på zombies fast ingenting blir nånsin obehagligt för grafiken är så härligt oldschool. Metal slug är faktiskt det enda skjutaspel jag gillar.
Ge mig ett spel utan mörkt våld och män med stenansikten som säger töntiga oneliners så ska jag mörklägga min lägenhet och börja tillbe guden i konsollen.
Jag har hört talas om ett spel som verkar ball, det är ett 3D spel som heter Beyond good and evil. Man är en kvinnlig fotograf på jakt efter ett scoop. Mer vet jag inte men det låter lovande...

Vilka är dina favoritspel?

Hejdå.

/super mario WENDEland

19 april 2006

den ultrabegåvade har åter levererat

Igår köpte Herrn en playstation 2. Den är placerad mellan Xboxen och gamecuben, längst ner i bokhyllan. Han är besatt av elektronik kan man lugnt säga. Jag får nippran av alla sladdar som medföljer. Men jag håller tillbaka min klagan för jag är besatt av kläder. Jag drar ofta fram dem ur lådor och garderober och låter dem ligga lite överallt i lägenheten. Sladdar vs kläder, det skapar balans och jämlikhet i vårt förhållande. Och kaos såklart, om man ser det ur ett visuellt perspektiv.
Jag har tänkt en del på tv-spel den senaste tiden. Hå vill alltid att vi ska spela tillsammans men jag har aldrig lust. Anledningen är att spelen inte tilltalar mig. Jag spelar gärna spel, är ju gammal gameboy-addict och ett fett fan av sällskapsspel. Det är alltså inte där skon skaver. Hans spel är helt sjuka!!! Igår spelade vi ett som heter ICO där man är en kille på max 11 små taniga bast vars uppdrag är att ta hand om en självlysande tjej. Hon är lika gammal men huvudet högre, så som det ofta är i den åldern. (japansk socialrealism alltså, en eloge!) Det trista är att hon är skitjobbig, man måste hjälpa henne med allt, och om man inte håller henne i handen och drar henne efter sig när man ska nånstans så följer hon inte med. Och då blir hon tagen av mörka monster. Och dör hon så dör jag! Jag är säker på att om speltillverkarna hade gjort ett spel för tjejer hade vi spelat mkt mer. Men det är bull att leka kill-lekar. Springa runt med ett fattigt svärd och rädda nån "helig" tjej. Jag vill spela ett roligt spel som handlar om shopping och skvaller och fika. Typ man designar en snygg klänning så öppnas en dörr. Hahahahah.!!!! Varför skriver alla 1 efter sina utropstecken? skitmånga gör det. !!!!!1 Är det medvetet? Är det en nätgrej? Svara ärligt ja eller nej.

Hej


Wende lan-t3

18 april 2006

dåtid

Påsk, i korta drag:

* Fylleslag på skärtorsdagen. S dansade med en krukväxt, klädde ut sig, ålade omkring och fällde folk. Mkt lustigt! Jag dansade och drack och sov över.
* åt pyttelite hela långfredag-dag för att kunna mula i mig så mkt av mammas påskmat som möjligt på långfredag-kväll. Fick leta påskägg!
* Mamma åkte till kina på lördagen, med vadderade cykelbyxor i väskan.
* Syster och hennes pojkvän var på besök, vi tog med pappa ut på tur till Österlen. Solen sken. Mat smakar bättre i naturen.
* Körde till Skillinge, deltog i massiv fest. Barn och vuxna huller om buller. Så JÄLA MYCKET mat. Alla lekte en lek. Alla spelade fotboll. Alla var blanka i ögonen och röda på kinderna, av mättnad, begynnande fylla, värmeslag.
* Åt brunch på Vinlybaren med Hazz på söndagen. Ölade med E och E och M på Sapla. Älskar personalen där. "Glömde" mitt kort i baren, så att jag skulle vara tvungen att träffa dem igen... Nä. Men glömde mitt kort i baren. Men E tog hand om det.
* Sov skitlänge i måndags, städade köket, kollade på Casanova (blä!), och gamla Simpsonsavsnitt (nice). Åt mig mätt på det äckliga godiset som blivit kvar i påskägget, nöt&majs mix och ahlgrens bilar.

Idag är det vanlig tisdag. Jag ska ut och det är nu. Måste klippa mig, akut! har inga pengar!
Kiss kiss

Wendela

13 april 2006

lämpligt i påsk: bli full som ett ägg

Läget oförändrat. Inget jobb. Varannan dag apati varannan frenesi. Men nu kommer påsken och då blir allt lite lättare. Man behöver t.ex. inte bekymra sig över mat. Imorgon behöver jag bara skrapa ihop till en lätt frukost för mams och paps bjuder på påskmiddag. Undrar vad det blir i påskägget i år? Mamma brukar ge bort otippade saker. Ett år fick jag ett par knallgula strumpor och fyra använda floppydisketter. Det finns inget hål som passar för floppys på min dator. Jag vet inte vart de där disketterna blivit av. Jag vill inte heller veta. Ada berättade en gång att hennes mamma gett henne ett flak Mer i födelsedagspresent. Såna små pappersförpackningar ni vet, som man blir mer törstig än man var innan av att dricka. Såna fick Ada i 20-nånting present. Skitkonstigt ju!
Köpte ny mascara igår, gick fetpå reklamen och valde en med sån där ny gummiborste. Eftersom jag inte har några hållpunkter i tillvaron tillbringade jag två timmar bland mascarorna på Åhléns och Triangeln. En tantexpedit ville tvunget hjälpa mig. Hon rekommenderade en Estée Lauder-mascara i 230 kronors klassen. Hon sa att hon använde den själv. Jag tittade på hennes fransar. Fy för den lede! Stora svarta klumpar överallt och mascara ända uppe vid ögonbrynen. Jag sa "jag vill inte ha någon som klumpar sig". Hon hade nog aldrig sett sig i spegeln för hon svarade "Den här klumpar inte!" Jag kunde inte säga JOOO. Expediten på Åhléns var också överspacklad. Det är helt värdelöst ur försäljningssynpunkt. Det är som om alla på Stadium skulle sitta i rullstol. Eller som om alla frisörer skulle ha munkfrisyr.

Nu ska jag till systemet. Tänk om alla expediter var råpackade, raglade omring och spydde på en. Helt äckligt. Fast man hade ändå köpt.

/Hass å Tag genom Wend:
-Mera snaps!
-Jag tycker inte om snaps
-Nä, vem tycker inte om snaps!

11 april 2006

alive and kicking!

Shit manhattan jag kan inte avliva mig själv NU. En mycket rar person har länkat hit på sin förträffliga sida. Mina besökssiffror har stigit 200%. Nån säger att geni är det som finns kvar när ryktbarheten dött, så jag tänkte försöka skaffa mig lite ryktbarhet. Så att den kan dö. Så att jag äntligen kan få veta...
Nä men jo men sanningen är att jag i flera dagar inte haft ett ord att säga om nåt så jag tröttnade på att se den lilla jävla markören blinka uppfodrande och kastade in handduken. Men jag ångrade det direkt. Jag vet att det är fult att säga hejdå och sen inte stå för det. Men det här är min sida och jag har en del kvar att skriva om.
Till exempel att arbetsförmedlingen kan äta upp sin egen röv. Jag var där i två och en halv timme idag och gud hjälpe mig för jag gick därifrån med mindre än jag kom dit med. Ams tog helt fräckt en del av mitt hopp, min själ och min handlingskraft.

Jag provjobbade på ett café förra veckan. Allt verkade skitnice till en början. Jag jobbade från tre till tjugo en dag och sedan bad de mig komma tillbaka dan efter. Jag började jobba kl tio, var duktig och initiativrik och uppmärksam och allt sånt. Vid två-tiden sa den ena chefen att de inte kunde anställa mig. Jag var tvungen att jobba svart. Jag skulle få 60 kr i timmen. Ingen ob. De hade inte så mycket jobb just nu men det skulle höra av sig om det dök upp nåt. klockan tre gick den andra chefen hem. Jag ba: eeh då går jag nu också... Hon ba: jaa.. det kan du göra... om du vill... vi öh ringer dig... Jag fattade ingenting. Hon gick. Jag var blåst. Jag hade jobbat i två dagar utan lön och skulle förmodligen inte få mer jobb. Min blåögda mödom är spräckt! Jag vill vandalisera arbetsmarknaden. Jag vill ha medborgarlön. Jag vill starta en teater. Jag vill måla hela världen vit. Blank. Så att man kan få lite lugn och ro.

SLUT

(Jag ska skriva det ordet på en lapp och ge det till en av cheferna på caféet och säga att jag skrivit något till henne på engelska.)

/W

(tack för lånet Jesper)

10 april 2006

this ends now

HEJDÅ!

Jag slutar.

/Wendela

05 april 2006

snug as a bug in a rug!

Hej bebisar. Efter regn kommer solsken. Så säger väderflickan och så säger jag. Idag har jag förnedrat mig lite och lämnat ut mitt CV till höger och vänster. Till slut var det riktigt kul. JAg gick in var som helst och tittade personer bakom diskar djupt i ögonen och sa: har ni behov för extrapersonal? Ingen sa JA, en del sa NEJ men de flesta sa KANSKE, har du CV? Jag lämnade glatt ifrån mig mitt pinsamma lilla papper och gick ut ur butiken med ett svårtytt leende på läpparna. Jag tänkte: jag är som en glass som jag låter folk slicka på.
Det blev jallafell ett napp. På ett fik. Ska provjobba imorrn klockan tre.
Idag var det värt att pressas fram ur ett sköte.

Ska strax på intensivpass, därefter stå-upp på Jeriko. Hoppas alla har det bra.

Love love love

W

ps. Note to mor: det där gråtmilda som jag skrev igår... så kändes det då. Ta det med ro.

04 april 2006

hu

Har det dåligt.
Idag har varit riktigt nasty. Har bara legat. Lipat. Fyfan.

Måste rycka upp mig.
Det är bara det att jag känner mig som ett överflödigt stycke kött just nu.
Jag har liksom inget mål, ingenting känns meningsfullt.
Jag vill bo i en kappsäck. Instängd, ihopknycklad. Mörkt, torrt, luktar gammal vind. Så himla skönt.

Hu för vuxenlivet.


w